Middagje naar onbekend Middag

GROOTEGAST

De voormalige gemeente Ezinge wordt na 1 januari 2019 ook toegevoegd aan het nieuwe Westerkwartier.

Dit betreft de dorpen Ezinge, Aduarderzijl, Feerwerd, Garnwerd en Oostum. Het gebied heet van oudsher Middag en is één van de oudste cultuurlandschappen in Europa. Slechts een half uurtje rijden vanaf Tolbert, maar voor velen een vrij onbekende omgeving.

Oudheidkamer Fredewalda organiseert daarom op vrijdagmiddag 15 juni 2018 een middagexcursie per bus naar dit gebied. Historicus Beno Hofman is de reisleider tijdens deze route. Allereerst wordt Museum Wierdenland in Ezinge aangedaan, waar de wordingsgeschiedenis prachtig in beeld wordt gebracht.

Naast aandacht voor de historie is er ook nog een expositie te zien ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van schildersgenootschap De Ploeg.

De excursie begint 15 juni om 13.30 uur precies bij de CazemierBoerderij, Hoofdstraat 27 in Tolbert en duurt tot ongeveer 18.00 uur. De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en ligt waarschijnlijk tussen de € 20,- en maximaal € 25,- (alles inbegrepen).

Opgave vooraf is verplicht. Dit kan tot en met 3 juni via e-mail: info@fredewalda.nl of telefoon 0594 513465. ,,In de week voor de excursie krijgt u bericht over het verschuldigde bedrag en de wijze van betalen. De tocht gaat alleen door bij voldoende deelname”, aldus de organisatie.