Jubileumboek en nieuwe vlaggen voor Sportclub Roswinkel

ROSWINKEL

Tijdens de receptie van de voetbalvereniging Sportclub Roswinkel in De Noorderbak is vanavond het jubileumboek gepresenteerd.

door Paul Abrahams

Het boek is geschreven door Willem Neef en Jan Hoiting en beschrijft de geschiedenis van de club die dit jaar haar vijftigste verjaardag viert. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Geert Bults. De inwoner van Gieten is ambassadeur van de KNVB.

Bults was niet met lege handen naar de feestelijke bijeenkomst gekomen. Hij had een speciale vlag van de KNVB meegenomen. Op het sportpark in Roswinkel wapperen straks twee vlaggen, want tijdens de receptie werd ook de nieuwe clubvlag uit de verpakking gehaald.

Tien leden werden in het zonnetje gezet door voorzitter Willem Neef, omdat ze lid zijn van het eerste uur. Dat zijn in willekeurige volgorde Jannes Zandbergen, Bennie Bredek, Jan Kleinenberg, Harm Huizingh, Dolf Wijnholds, Gienus Pagters, Albert Pagters, Jaap Wierenga, Allidus Ahlers en Fedde Oosting. Het gouden tiental ging met een exclusieve trofee naar huis.

In zijn speech stak Geert Bults de loftrompet over Sportclub Roswinkel. "Jullie hebben de zaakjes goed voor elkaar. De kantine, de kleedkamers, het hoofdveld met meer dan 100 reclameborden. De vereniging vervult een belangrijke functie in het dorp met zo'n 800 inwoners. De club heeft bestaansrecht, is stevig geworteld in de samenleving van het dorp."

Het feest wordt zaterdag 1 september voortgezet met allerhande activiteiten voor de jongste leden van de voetbalvereniging. Zowel 's morgens als 's middags is werkelijk van alles te doen voor de jeugdleden.

's Avonds wordt uitbundig feest gevierd in De Noorderbak. Een toegangskaartje kost 20 euro per persoon, dat is inclusief gratis drankjes en verschillende hapjes voor bij de borrel. De band Explosief zorgt voor extra sfeer en gezelligheid.

Ook op zondag 2 september bruist het van de activiteiten op het sportpark van de jubilaris. Jeugdtrainers van FC Emmen verzorgen van 13.00 tot 15.00 uur een clinic voor de jeugdleden en verder wordt gestreden om de penaltybokaal. In het doel staat een keeper van FC Emmen. Welke jeugdvoetballer gaat met de beker naar huis?

Vanaf 14.00 uur wordt ook een soort van reünie gehouden en vinden verschillende activiteiten plaats. Zoals bijvoorbeeld het altijd spectaculaire levend tafelvoetbal.

U wilt meer informatie over het jubileumfeest van Sportclub Roswinkel? Bel dan Willem Neef (06-57177019) of Jan Hoiting (06-29043997).


Auteur

Paul Abrahams Redacteur