Emma Huisman wint na loting cheque van 500 euro

BORGER

De gemeente Borger-Odoorn heeft het onderzoek naar de gezondheid van inwoners afgesloten met de prijsuitreiking

Emma Huisman is de gelukkige winnaar van de hoofdprijs: een tegoedbon van 500 euro bij fietsenwinkel Egbert Egberts. Naast de bon waren er nog meer mooie prijzen, zoals zwembadabonnementen en een sporthorloge.

De prijzen werden verloot onder deelnemers van het leefstijl onderzoek. Jong en oud deden mee. Het onderzoek geeft de gemeente antwoord op de vraag of het sport- en sportaanbod aansluit bij de wensen die er zijn. Daarnaast is onderzocht of de gezondheidssituatie de afgelopen jaren veranderd is. Het onderzoek werd eerder in 2010 en 2014 uitgevoerd.

Wethouder sport en gezonde leefstijl Niek Wind: "Als gemeente willen we tegemoetkomen aan de wensen van de inwoners. Door de antwoorden goed te analyseren, kunnen we een gerichte aanpak ontwikkelen voor de komende jaren."

Eigenaar van fietsenwinkel Egbert Egberts Klaas Almoes is bij uitstek met de gezondheid van mensen bezig: "Naast dat het mijn werk is om mensen aan het fietsen te krijgen, vind ik het ook belangrijk dat jong en oud blijft bewegen."

Wethouder Wind bood de prijs aan in de winkel van Klaas Almoes. De uitkomsten van het onderzoek worden na de vakantie gepubliceerd.