Kandidaten gezocht

ASSEN

De Talentprijs is voor kunstenaars die aan het begin van hun carrière staan en in 2017 een opvallende prestatie hebben geleverd.

Eerdere winnaars van deze prijs zijn dj Cody Hidding, trombonist Arjen Linker, schrijfster Jante Wortel en illustrator Marloes de Vries. Nomineren voor de Talentprijs kan via www.kunstencultuur.nl

Met de Talentprijs hebben inwoners en culturele organisaties van Drenthe elk jaar de mogelijkheid om de meest opvallende culturele talenten voor het voetlicht te brengen. Uit alle aanmeldingen kiest een Drentse jury drie genomineerden. Deze worden voorgelegd aan een landelijk jury die de uiteindelijke winnaar aanwijst. Aanmelden van kandidaten kan tot het eind van het jaar.

Maandag 9 april 2018 worden drie culturele prijzen uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst. Naast de Drentse Talentprijs Cultuur reikt de provincie Drenthe de Grote Culturele Prijs van Drenthe uit. Deze oeuvreprijs wordt één keer in de twee jaar toegekend aan een persoon of instelling die zich in Drenthe op cultureel terrein op een bijzondere manier weet te onderscheiden. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe reikt in 2018 voor het eerst de Drentse Anjer uit. Deze prijs gaat naar personen of organisaties die zich in 2017 aantoonbaar hebben ingezet voor de Drentse Cultuur of een bijzondere productie of uitgave hebben gepresenteerd waardoor Drenthe op de kaart is gezet.

In 2018 verandert het kunstwerk dat bij de Drentse Talentprijs Cultuur hoort. De afgelopen jaren bestond de prijs uit een glassculptuur van Edith Benedictus en een geldbedrag van 2500 euro. De glassculptuur wordt in 2018 vervangen, het geldbedrag blijft ongewijzigd.


Auteur

Redacteur