Opfrisbeurt voor wegwijzer paddenstoelen

Drenthe

DRENTHE - Gedeputeerde Henk Brink en Dick Dijkstra, directeur van Recreatieschap Drenthe, hebben het startsein gegeven aan de uitvoering van onderhoud van de bekende rood-witte wegwijzer paddenstoelen. Dat deden zij door samen de eerste wegwijzer paddenstoel schoon te maken. Daarmee gaat het verbeteren van de bewegwijzering voor de fietsers en wandelaars van start.

DRENTHE - Gedeputeerde Henk Brink en Dick Dijkstra, directeur van Recreatieschap Drenthe, hebben het startsein gegeven aan de uitvoering van onderhoud van de bekende rood-witte wegwijzer paddenstoelen. Dat deden zij door samen de eerste wegwijzer paddenstoel schoon te maken. Daarmee gaat het verbeteren van de bewegwijzering voor de fietsers en wandelaars van start. Met het onderhoudsplan voor de wegwijzer paddenstoelen, dat door het Recreatieschap is opgezet, wordt de kwaliteit van Drenthe als 5 sterren-fietsprovincie verder versterkt. De 800 tot 1.000 ANWB-paddenstoelen die Drenthe rijk is, hebben hun diensten al tientallen jaren bewezen aan de recreanten in Drenthe. De paddenstoelen hebben naast het uitgebreide fietsknooppuntensysteem een belangrijke functie voor fietsers en wandelaars. Henk Brink: ‘In onze 5 sterren-fietsprovincie moet onze bewegwijzering ook van goede kwaliteit zijn. Uit het ANWB-onderzoek bleek onlangs in december nog dat de recreatieve fietsers Drenthe het hoogste cijfer geven van Nederland. Eén van de verbeterpunten was de bewegwijzering. Daarom zijn we blij met dit initiatief van het Recreatieschap Drenthe en ondersteunen we dit graag.’ Het Recreatieschap gaat een digitaal overzicht van de bestaande wegwijzer paddenstoelen maken. Daarbij wordt in kaart gebracht welke paddenstoelen onderhoud nodig hebben en op welke locaties extra bewegwijzering nodig is. De paddenstoelen worden ook ter plekke schoon en leesbaar gemaakt. De uitvoering van het onderhoud moet op 1 maart klaar zijn.