Droomdebuut voor Knoalster Glenn Bijl in de eredivisie

STADSKANAAL

FC Emmen heeft zondagmiddag voor een daverende verrassing gezorgd.

door Paul Abrahams

De debutant legde namelijk ADO Den Haag met 2-1 over de knie en stapte met drie punten in de knip in de bus voor de terugreis. Dat hadden eerlijk gezegd niet veel voetbalkenners verwacht voor aanvang van het eerste fluitsignaal.

Glenn Bijl uit Stadskanaal nam in de 37ste minuut de eerste goal voor de Drenten in de eredivisie voor zijn rekening. Een werkelijk fantastisch doelpunt en dat met zijn vader, opa en vriendin op de tribune. Zijn ploeggenoot Anco Jansen verzilverde enkele minuten later een strafschop. Na een uur voetballen verkleinde Sheraldo Becker de marge. Het was soms vrouwen en kinderen eerst, maar uiteindelijk stapte FC Emmen als winnaar van het veld.

Vooralsnog staat FC Emmen hoger op de ranglijst dan Ajax en Feyenoord.

Met het eerste doelpunt voor FC Emmen in de eredivisie stond Glenn Bijl na afloop van het duel in het middelpunt van de belangstelling. Hij werd veelvuldig geïnterviewd. Ook door de NOS. "Ik denk dat ik er nog lang aan herinnerd zal worden", reageerde hij voor de camera.

Ook in huize Bijl in Stadskanaal was het een gekkenhuis. "We zijn overspoeld met telefoontjes en appjes", glundert vader Gerrie.


Auteur

Paul Abrahams Redacteur