Leerlingen Drenthe College rijden virtueel onder invloed

ASSEN

Virtueel onder invloed rijden van alcohol en drugs, is op een veilige manier ervaren wat de gevaren kunnen zijn van rijden onder invloed. Op 11 en 19 april was het campagneteam van ‘Samen richting Nul verkeersslachtoffers’ met 3D tripping op het Drenthe College in Assen.

Bij een campagne van 3DTripping klassikaal kunnen leerlingen plaatsnemen in de virtuele simulator. Binnen het programma rijd de leerling naar een discotheek, waar alcohol of drugs wordt aangeboden. De leerling kan kiezen uit middel middelen: alcohol, wiet, paddo’s of XTC.

Onder invloed van het gekozen middel rijdt de leerling weer terug naar huis. De software binnen de virtuele bril is per gekozen middel anders, omdat ook de effecten per gekozen middel verschillend zijn. Bij alcohol krijgt de leerling te maken met een tunnelvisie en moet dan proberen veilig naar huis te rijden. De andere leerlingen kunnen deze rit via een groot scherm volgen en op deze manier alle gevolgen per middelen zien. Na deze virtuele rit krijgen de leerlingen via een interactieve quiz informatie over alcohol en drugs en welke effecten deze middelen hebben. Aan het eind van deze les, stellen de leerlingen in groepjes een pitch op, waardoor ze hun eigen mening kunnen ‘pitchen’.

Responsible Young Drivers voert deze informatieve les uit voor de bewustwordingscampagne ‘Samen richting Nul verkeersslachtoffers!’ De campagne wordt mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van de Provincie Drenthe en de gemeenten AA en Hunze, Assen, Noordenveld en Tynaarlo. Samen streven zij naar: ‘zo min mogelijk verkeersslachtoffers in Drenthe’.


Auteur

Redacteur