Primeur met dubbeldekkers in openbaar vervoer Groningen en Drenthe

REGIO

Drents gedeputeerde Henk Brink heeft als eerste reiziger ingecheckt in een OV-dubbeldekker.

De dubbeldekkers gaan vanaf deze maand rijden op het traject Emmen-Groningen. Het is een primeur voor Nederland dat dit type bus wordt ingezet op een reguliere openbaarvervoerlijn.

Trots

Henk Brink: “We zijn er trots op dat we deze ruime en comfortabele bussen als eerste in Nederland kunnen introduceren. De Qliner verbinding tussen Emmen en Groningen wordt al veel gebruikt en kan zo nog verder groeien. ” Ook Astrid Veldhuizen, concessiedirecteur Qbuzz, is trots de nieuwe bussen te mogen introduceren: "Voor onze passagiers is er meer ruimte, extra comfort en de luxe van een touringcar. En ook onze buschauffeurs zijn blij met de nieuwe aanwinst.” De Qliner tussen Emmen en Groningen, lijn 300, kent al een paar jaar groeiende reizigersaantallen. Op werkdagen in de spits rijdt lijn 300 5 tot 6 keer per uur en vaak zijn de bussen vol. Met het inzetten van dubbeldekkerbussen komen er meer zitplaatsen beschikbaar. Ook hoeven minder extra voertuigen op het traject te worden ingezet. Dat is efficiënter voor de vervoerder en beter voor het milieu.

Interstedelijk

Een Qliner is een snelle, interstedelijke bus, met weinig tussenstops, en hij biedt de kwaliteit van een touringcar. De stoelen zijn comfortabel, er is wifi en airco en in de nieuwe bussen zitten ook usb-aansluitingen. Vanaf de bovenste zitplaatsen van de dubbeldekkers is uiteraard ook het uitzicht mooi.

Auteur

Albert-Jan Garama