Acht jonge acts in finale Popsport Drenthe

ASSEN/EMMEN

Acht jonge muzikale acts uit Drenthe zijn de afgelopen maanden gecoacht via het talentontwikkelingsproject Popsport.

De jongeren konden zich, dankzij workshops songwriting, produceren, podiumpresentatie en promotie, ontwikkelen als muzikant of dj. Als afsluiting van het project presenteren de bands en singer-songwriters zich op zondagmiddag 2 juli op het podium van de Nabershof in Emmen en de dj’s op 5 juli bij Esprolite in Assen. Na alle optredens beslist de jury welke act en dj doorstromen naar het landelijke Popsport-traject. De deelnemers aan de Popsport finale Drenthe zijn singer-songwriter Josie Miller, Dj Wessel, Dj Rewike en Dj Brent uit Assen, Dj Sonic Noise uit Roden, singer-songwriter Daisy uit de Wijk, de band Triple Trouble uit Coevorden en Dj trio Almost Weekend uit Westerbork. Support-act is 2 juli de Hoogeveense band Another Desperate Voice uit Hoogeveen die vorig jaar Popsport Drenthe won. Tijdens de eindpresentaties wordt gekeken welke twee deelnemers het provinciale traject het beste hebben afgelegd. Deze acts gaan door naar de landelijke finale. Na afloop van het Popsport-traject komen de talenten terecht in het Popsport Network, waar ze verder kunnen met alle nieuwe kennis en contacten op zak. Popsport Drenthe wordt georganiseerd door K&C in samenwerking met The Bake Shop. Voor meer informatie zie www.kcdr.nl Foto Sijtze Veldema.

Auteur

Albert-Jan Garama