Waardering voor studenten Alfa-college na adequaat optreden

COEVORDEN/HOOGEVEEN

/ASSEN - Totaal verrast waren Iën Groote (18) uit Coevorden en Louis van Eck (19) uit Assen toen ze woensdag in de schijnwerpers werden gezet tijdens hun mentoruur op het Alfa-college in Hoogeveen. De eerstejaarsstudenten van de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid hebben onlangs snel en adequaat gehandeld nadat een vrouw in de Jumbo in Hoogeveen een epileptische aanval kreeg, viel en gewond raakte.

Voor het verlenen van eerste hulp ontvingen de studenten een groene kaart en een VVV-bon van opleidingsmanager Klaas Berends en mentor Rolf Janssen. Ook kregen ze een EHBO-set uitgereikt van hun instructeur veiligheidscursussen Mark Kalfsbeek.

Te hulp

Tijdens de pauze besloten de jongens om een boodschapje te doen bij de supermarkt. Ze waren net aan het afrekenen toen de vrouw een epileptische aanval kreeg en aan haar hoofd gewond raakte. Ze twijfelden geen moment en schoten de vrouw te hulp. Beide studenten zijn in het bezit van een EHBO-certificaat en wisten hoe te handelen. Zo gaf Iën de vrouw de ruimte, zodat ze zichzelf niet nog meer zou verwonden. Louis richtte zich tot de omstanders. Daarna werd de ambulance gebeld. EHBO en BHV zijn onderdelen van de opleidingen Beveiliger, niveau 2 en Handhaver Toezicht en Veiligheid, niveau 3. Het Alfa-college verzorgt ook veiligheidscursussen voor bedrijven.

Auteur

Redactie