SV Dedemsvaart verrassende finalist Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

EMMEN/DEDEMSVAART

DZOH, Noordscheschut, SV Dedemsvaart, SVBO (zo.) en HZVV hebben zich geplaatst voor de finale van het veertigste Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. De jubileumeditie krijgt een spetterende tussenronde, want De Weide, Nieuw Buinen, Staphorst, MSC en Germanicus gaan woensdag uitmaken wie zich als zesde en laatste bij de overige vijf finalisten gaat voegen.

Titelverdediger SC Erica slaagde er niet in de finale of de tussenronde te halen. In de kwartfinale ging de titelhouder al op het nippertje als een van de vijf beste derden naar de halve finale. In poule B in Dedemsvaart speelde Erica twee keer gelijk en verloor twee keer, waardoor de ploeg verrassend als vierde eindigde en sinds tijden niet in de grote finale staat. Van de finalisten van vorig jaar zien we op 14 januari er drie terug. Noordscheschut (vorig jaar vierde), SVBO (vorig jaar vijfde) en zesvoudig winnaar HZVV (vorig jaar zesde) eindigden zaterdag als eerste. De sensatie van de finale is derdeklasser Dedemsvaart, dat een sterk toernooi speelt en zich knap tussen de eerste- en tweedeklassers nestelt. Een andere verrassing is de plaatsing voor de finale van de zaterdag tweedeklasser DZOH. Vier finalisten (DZOH, Noordscheschut, SVBO en Dedemsvaart) wonnen het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi nog nooit. Naast de uitschakeling van SC Erica was de uitschakeling van Hoogeveen (zo.) ook vrij onverwacht. Velen zullen met verbazing de 7-2 zege van Germanicus op Hoogeveen bekeken hebben.

Eer

Het was echter niet de grootste overwinning van de halve finale. Die eer viel te beurt aan vv Emmen dat met 7-0 van Valthermond won. Topschutter van de halve finale was Björn Zwikker van Emmen met zeven treffers. Melvin Mol (Noordscheschut) en Marco Hartman (Hoogeveen) scoorden zes keer. Justin Benjamins van MSC trof vijf keer doel. Woensdag 11 januari gaan De Weide, Nieuw Buinen, Staphorst, MSC en Germanicus in de tussenronde uitmaken wie zich als zesde finalist gaat voegen bij de vijf andere finalisten. Dit spektakel vindt plaats in sporthal Angelslo in Emmen vanaf 18.00 uur. Zaterdag 14 januari wordt de finale vanaf 11.00 uur gespeeld met zes ploegen. De wedstrijd om de eerste en tweede plaats begint om 17.00 uur.

Auteur

Redactie