Zesde editie FIRST LEGO League Drenthe College

Assen

Voor de zesde keer op rij heeft Drenthe College de Regionale FIRST LEGO League wedstrijden voor Drenthe. Bijna 65 Mbo-studenten en medewerkers van Drenthe College maken er zaterdag 17 december een prachtig LEGO evenement van, met deelname van maar liefst 18 schoolteams uit de regio.

Het thema van FIRST LEGO League is dit jaar: ‘Animal Allies, Hoe kunnen mens en dier elkaar helpen?’. In het hele land gaan ruim 650 teams, verspreid over 28 regiofinales (waarvan Drenthe College één is) met elkaar de sportieve strijd aan. Bij dit evenement strijden verschillende voortgezet onderwijs scholen tegen elkaar met zelf gebouwde robots van LEGO. Naast deze wedstrijden zijn er ook nog verschillende activiteiten te doen die te maken hebben met LEGO en techniek. Zo zijn er verschillende soorten laboratoriumproefjes, technische proefjes met de studenten van Science on Tour van Universiteit Twente, een tour door de Rotterdamse haven met VR-brillen en een presentatie van de HP Sprout die onderwijs interactief weet te maken. We proberen ook een doe-hoek te maken voor elektronica met Brick’R’ modules en doen een poging om een drone in de vorm van een haai rond te laten vliegen en zijn nu druk aan het bouwen met diverse VEX Ball Machines die o.a. de schroef van Archimedes op een attractieve wijze in beeld brengen. Op zaterdag 17 december van 10.00 tot 16.00 uur vindt de Regionale FIRST LEGO League plaats in Emmen, locatie Van Schaikweg 98 van Drenthe College. Deze dag staat in het teken staan van de regionale rondes. In Emmen strijden achttien teams. De winnaar van deze ronde gaat door naar de Benelux finale die komend jaar plaats vindt op zaterdag 4 februari 2017 in Zwolle. Kom je daarvan als winnaar uit de bus dan mag je deelnemen aan de vierdaagse wereldwijde Word Festival finale in St. Louis (Missouri, VS) van 26 tot 29 april 2017. Wereldwijd daagt de FIRST LEGO League meer dan 233.000 kinderen uit in de leeftijd 9 tot en met 15 jaar uit in meer dan 80 landen. Publiek en supporters van deelnemers zijn zaterdag 17 december van harte welkom, de entree is geheel gratis en er zijn leuke dingen te doen. Tevens wordt het Glazen Huis in Emmen ondersteund met diverse acties, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan Serious Request.

Auteur

Albert-Jan Garama