Dag van het Paard op 7 augustus in Orvelte

Orvelte

In Orvelte - niet ver van Wezup en Zweeloo vandaan - wordt op zondag 7 augustus de zogeheten Dag van het Paard gehouden. De complete dag in het even fraaie als antieke dorp staat in het teken van paarden. Er is dan ook sprake van spectaculaire shows en demonstraties.

Liefhebbers kunnen mee met een koetsentocht door de omgeving, waarna een presentatie van de koetsen volgt. Onder meer springruiter Bert Jan Zuidema en een voltige groep uit Norg komen langs in Orvelte. Bezoekers kunnen het gewicht raden van een zwaar trekpaard en er mag geknuffeld worden met een paard of pony. Kinderen kunnen zich laten schminken en zelf een hoefijzer versieren. Ook is er een hoefsmid aanwezig. Hij geeft demonstraties en verder is er ringsteken voor jong en oud. De Dag van het Paard start om 10.30 uur. Entree kost vijf euro voor volwassenen. Voor kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 16 jaar wordt 2,50 euro betaald.

Auteur

Redactie