Leef en geniet in Zweeloo

Zweeloo

Bekijk en geniet. Onder meer voor die woorden staat de tweedaagse fair Leef in Zweeloo. Nieuwe locatie is dit jaar camping De Knieplanden.

Door Kristian Elders Onder de rook van het zwembad worden enige veldjes op De Knieplanden - waar de verkeersveiligheid goed voor elkaar is - sfeervol ingericht. Liefhebbers van het leven kunnen naar de fair op zaterdag 23 en zondag 24 april. De organiserende werkgroep maakt zich op voor editie nummer vier aan de Hoofdstraat 2 in het esdorp en wordt geholpen door bijna honderd vrijwilligers. LOL (Leuk Ontwikkelen en Leren) kinderopvang in Zweeloo stelde een speciaal programma samen voor kinderen. “Bijvoorbeeld nagellakken, ballonfiguren maken, cupcakes versieren, timmeren en sleutelen aan een wasmachine staan op het programma”, weet Monique Tempelman namens de werkgroep te vertellen. De fair met zo’n zestig standhouders begint zaterdag om 14.00 uur en duurt die dag tot 21.00 uur. Een dag later is de fair van 11.00 tot 17.00 uur. Beide dagen klinkt er livemuziek. De vrijwilligers worden aan het einde van de rit beloond met een buffet. “De sfeer is ‘s avonds zo mooi met de lampjes aan”, zegt Roelina Prakken. “De standhouders bieden een grote diversiteit aan op het gebied van eten en drinken”, vult Jan Seubring aan tijdens een gesprek op De Knieplanden. “De bezoekers mogen onder meer gehaktballen, Moluks eten, paling, pannenkoeken, Sweeler bier en wraps verwachten.”

Het leven

Seubring, Tempelman en Prakken vinden dat je in een kleine gemeenschap samen moet werken om resultaten te bereiken. “Voor mij staat die overtuiging ook voor het leven”, zegt Seubring. “Leef en geniet van de dingen die gebeuren, want er is al genoeg ellende op deze wereld.” De opbrensgt van de fair is volledig voor Zwembad Zweeloo. “De eensgezindheid voor de gemeenschap is hier groot. We helpen elkaar graag. Het enige dat we niet kunnen regelen op 23 en 24 april? Dat is het weer. We gaan voor drieduizend bezoekers. Dat aantal haalden we ook tijdens de eerste editie en toen was het mooi weer... We gaan minimaal voor een opbrengst van 14.000 euro.” De entree in Zweeloo is vijf euro en dat bedrag is inclusief een kopje koffie of thee. Jeugd tot en met 12 jaar mag gratis naar Leef. Zwembad Zweeloo opent het seizoen op vrijdag 22 april om 19.00 uur. Meer informatie over Leef staat op www.leefzweeloo.nl.

Auteur

Redactie