RUBRIEK Drents Archief Herinneringen in beeld met Dierenpark Emmen

ASSEN

Het Drents Archief maakt mensen bewust van hun eigen sporen in het verleden. Deze fotorubriek is daar een voorbeeld van. Deze week: Dierenpark Emmen

ASSEN/EMMEN - Het Dierenpark te Emmen is vernieuwd. Het heet nu WILDLAND Adventure Zoo Emmen. Een avonturenpark dat je meevoert langs giraffen, olifanten, apen, neushoorns en nog veel meer dieren. Op de foto is de opening van het Dierenpark in 1935 te zien. Het was de wens van oprichter Willem Oosting om de dieren in een zo natuurlijk mogelijke omgeving te huisvesten. Wie de website van het nieuwe dierenpark bekijkt, ziet dat het helemaal is gelukt! Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.drentsarchief.nl/beeld. Tekst Marga Renkema Foto  Drents Museum

Auteur

Albert-Jan Garama