Drentse finale voorleeswedstrijd Pabo’s

ASSEN

/EMMEN - Zes pabo-studenten nemen het 1 februari tegen elkaar op in de strijd om de titel ‘Beste Pabo-voorleeskampioen van Drenthe’. Deze zes studenten zijn vertegenwoordigers van de Stenden-Pabo’s in Assen, Emmen en Meppel.

De wedstrijd vindt plaats van 9.15 – 10.30 uur op de Stendenvestiging in Assen (Zeemanstraat 1).De voorleeswedstrijd van de Pabo staat in het teken van de cultuurhistorische canon en alle mooie jeugdboeken die daar bij horen. De jury bestaat uit wethouder Maurice Hoogeveen (Assen), kinderboekenauteur Natascha Stenvert en leesmediaconsulent Roelien Raven (Bibliotheek Assen).

Over de voorleeswedstrijd Pabo’s

De voorleeswedstrijd van de Pabo is een voorleeswedstrijd voor de studenten. De wedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken en stichting entoen.nu. Van aankomende leerkrachten wordt verwacht dat zij kennis opdoen van kinder- en jeugdliteratuur en leren hoe ze moeten voorlezen. Met deze wedstrijd willen de betrokken organisaties pabostudenten enthousiasmeren voor kinder- en jeugdboeken zodat zij dit op hun (stage)school kunnen overbrengen aan hun leerlingen. De voorleeswedstrijd van de Pabo wordt financieel mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen. In Drenthe wordt deze wedstrijd georganiseerd door Biblionet Drenthe en de Drentse bibliotheken in samenwerking met de Pabo-vestigingen.

Auteur

Albert-Jan Garama