Gert Jakobs krijgt filmrol in Spaak

ASSEN

Gert Jakobs, oud-wielrenner en tv-persoonlijkheid, krijgt een rol in Spaak de Film. Jakobs gaat de rol vervullen van Frans van Waveren, de vervangende trainer van Luuk (gespeeld door Tim Douwsma).

Gert Jakobs is een voormalig wielrenner uit de provincie Drenthe, die vijf keer deelnam aan de Tour de France met de PDM-ploeg en die de ronde vier keer uitreed. Jakobs werd gezien als superknecht. Hij trok jarenlang de sprint aan voor ploeggenoot Jean-Paul van Poppel. Ook deed Jakobs in 1984 samen met Maarten Ducrot, Erik Breukink en Jos Alberts mee aan de Olympische Zomerspelen in Amerika. In 2011 werd hij bekend op tv als vaste analyticus bij het RTL 7 programma ‘’Tour du Jour’’. In het eerste en tweede seizoen was hij vaste gast, en in de seizoenen daarna schoof hij ook regelmatig aan bij presentator Wilfred Genee. Tegenwoordig geeft Jakobs vooral presentaties en wielerexperiences. En zelf fietst hij natuurlijk nog altijd fanatiek! Gert Jakobs krijgt in Spaak de rol van Frans van Waveren, de trainer die Luuk wil helpen nadat Dieter (gespeeld door Aart Staartjes) dit niet meer wil doen. De opnames met Gert zijn vandaag, 8 januari, in Ahoy tijdens de Zesdaagse van Rotterdam (www.zesdaagserotterdam.nl). Spaak is een film gemaakt door studenten van het ROC Friese Poort in Drachten onder begeleiding van professionals en regisseur Steven de Jong (onder andere bekend van De Kameleon, De Hel van ’63 en Snuf de Hond)

Auteur

Albert-Jan Garama