Gemeente en Woonservice ruilen grond in Veenoord

VEENOORD

Woningcorporatie Woonservice en de gemeente Emmen gaan in Veenoord grond ruilen. Woonservice heeft bij de gemeente Emmen aangeklopt om twintig nieuwe sociale seniorenwoningen te ontwikkelen op de gemeentelijke locatie aan de Elzenstraat, waar nu nog de voormalige school De Werkhorst staat.

De gemeente wil binnen afzienbare tijd De Werkhorst slopen en daarmee komt de weg vrij om op die locatie woningen te bouwen. Woonservice wil eind 2019 beginnen met bouwen. De nieuwe sociale seniorenwoningen zijn volgens de woningcorporatie ‘gasloos en zeer energiezuinig’.

De gemeente neemt een tweetal percelen grond van Woonservice over die zijn gelegen tussen de Kennedystraat en de Trumanstraat. Daar staan thans veertig woningen van Woonservice, maar deze zijn verouderd en voldoen niet meer aan de eisen van nu qua wooncomfort en duurzaamheid. De woningen worden op termijn gesloopt.

“Wij gaan voor de locatie die wij overnemen van Woonservice een plan maken”, zegt wethouder Jisse Otter. “In samenspraak met omwonenden en de Erkende Overleg Partner in Veenoord/Nieuw-Amsterdam. Deze weten als geen ander waar behoefte aan is in hun dorp.”