Drenthe uitgeroepen tot sportregio van Europa

EMMEN/BRUSSEL

Vertegenwoordigers de Drentse gemeenten en de provincie mochten dinsdagavond de titel ‘European Community of Sport 2019’ in ontvangst nemen tijdens het jaarlijkse ACES Europe Award Gala in het Europese Parlement te Brussel.

Drenthe wordt als voorbeeld gezien hoe sport kan worden ingezet binnen de maatschappij. De titel ‘European Community of Sport 2019’ is een bekroning op alle activiteiten op sport- en beweeggebied, die er in Drenthe worden georganiseerd door, vaak, veel vrijwilligers.

ACES Europe is de sport-uitvoeringsorganisatie van de Europese Unie, ieder jaar worden een sporthoofdstad, sportsteden en sportregio’s gekozen. Drenthe is de eerste Nederlandse sportregio ooit geworden. Tijdens het bezoek van de jury van ACES Europe werd Drenthe geroemd om het voorbeeld van samenwerking. Het belang van sport en bewegen op de thema’s integratie, ouder worden (healthy ageing), mentaal welzijn (social inclusion) en het gebruik van de openbare ruimte (daar waar je je prettig voelt en waar het uitnodigt tot bewegen) zijn belangrijke criteria voor de titel.