MiMakker zorgt voor blije gezichten in Rietlanden

EMMEN

Cliënten van de Koninklijke Visio in de Emmer wijk Rietlanden hadden maandagmiddag miMakker Stip - in de persoon van Petra van der Velde - op bezoek. Op de woongroepen Leeuwerikenveld 11 en 11a van de Koninklijke Visio wonen mensen met een visuele, verstandelijke en lichamelijke beperking.

Een miMakker is een contactmaker met aansprekende kleding en een rode neus. Zij of hij spreekt met zichtbare lichaamstaal en mimiek en juist nauwelijks met woorden. In de contacten tussen de miMakker en de cliënt zijn er geen verwachtingen. De miMakker heeft de intentie om echt contact te maken en wacht op signalen vanuit de cliënt.

“Het was mooi om de reacties van de cliënten te zien”, zegt persoonlijk begeleider Jennifer Oldengarm namens het expertisecentrum. “Er verscheen bij veel mensen een grote lach op het gezicht, maar soms was het ook even wennen. Van terugtrekken en afwachten tot voorzichtig lachen en een reactie geven.”