Sint en verjaardagstaart in asielzoekerscentra

EMMEN/AALDEN

Theatergezelschap het Wolkentheater speelde zaterdag in AZC Emmen en AZC Aalden de voorstelling Dubbele Verjaardag. Het Wolkentheater vierde met de kinderen niet alleen de verjaardag van Sinterklaas, maar ook haar 25-jarig jubileum.

Sinterklaas bezocht ook dit jaar weer alle kinderen die in AZC Emmen en AZC Aalden wonen en het Wolkentheater bouwde rond dit bezoek een vrolijk feestje. Twee clownpieten maakten muziek, trommelden samen met de kinderen en deden allerlei goocheltrucs. Omdat de clowns een beetje zenuwachtig waren voor het bezoek van de sint, ging er veel mis.

Sabine Krol, actrice en begeleidster bij het Wolkentheater: “De kinderen mochten ook zelf meespelen in de voorstelling als hulppiet. Ze hielpen de clowns met een goocheltruc of deden een dansje voor de sint. De andere kinderen keken met glunderende ogen naar de clownpieten, gingen helemaal in de voorstelling op en zongen uit volle borst alle sinterklaasliedjes mee”.

Verjaardagstaart

Op het podium stond ook een enorme verjaardagstaart. Het Wolkentheater vierde namelijk niet alleen de verjaardag van Sinterklaas, maar ook haar 25-jarig jubileum. De clowns bliezen samen met sint en de kinderen de kaarsen op de verjaardagstaart uit. Daarna kregen alle kinderen een cadeau en pepernoten en mochten ze met de weldoener op de foto.

Het Wolkentheater houdt het Sinterklaasfeest tot en met 5 december in twintig asielzoekerscentra. Meer informatie over de tournee, stichting en donatiemogelijkheden staat op www.wolkentheater.nl.