‘Bijna heel Emmen tegen vuurwerkverbod’

EMMEN

Vanwege de aanhoudende negativiteit rond legaal consumentenvuurwerk, zijn de grote vuurwerkfora en Facebookpagina’s in Nederland een samenwerking aangegaan om namens de vuurwerkliefhebber een tegengeluid te laten horen.

Daartoe is onder meer het meldpunt ikervaargeenoverlast.nl in het leven geroepen. Binnen een week na de opening van het meldpunt op vrijdagavond 23 november, waren volgens de organisatie al ruim 9.000 meldingen binnen van mensen die vinden dat het zelf afsteken van legaal consumentenvuurwerk in eigen straat mogelijk moet blijven.

Emmen tegen

Als bekend is de meerderheid van Nederland tegen een verbod op het afsteken van vuurwerk door particulieren. In de gemeente Emmen bijvoorbeeld gaat het om liefst 78 procent, zo bleek vorige week uit een enquête die door het AD en de regionale dagbladen van de Persgroep werd gehouden.

www.vuurwerkfederatie.nl/ikervaargeenoverlast/.