‘Een modern en duurzaam beleveniszwembad’

EMMEN

Het nieuwe zwembad op Businesspark Meerdijk in Emmen begint steeds meer vorm te krijgen. Nadat op 16 maart is gestart met de bouw is op 30 november het hoogste punt bereikt. Samen met betrokken partijen en de bouwers stond de gemeente Emmen hier op feestelijke wijze bij stil. Wethouder Jisse Otter verrichte de officiële handeling.

In opdracht van de gemeente Emmen bouwt Koenen Bouw en Wind Design & Build een nieuw zwembad op businesspark Meerdijk in Emmen. Het zwembad krijgt een achtbaans wedstrijdbad, een doelgroepenbad met verstelbare bodem, een recreatie- en een peuterbad. Daarnaast biedt het zwembad uitgebreide wellnessmogelijkheden, een zes meter hoge klimwand, meerdere glijbanen met snelheidsmeters en innovatieve speelvoorzieningen voor de kleintjes. Wethouder Jisse Otter: „Het wordt een prachtig modern en duurzaam beleveniszwembad met voor elk wat wils. Een zwembad dat aansluit op de moderne tijd als het gaat om wensen van de gebruikers, maar ook qua materiaal.”

Als alles volgens planning verloopt, kunnen zwemmers in Emmen in 2019 na de zomervakantie terecht in het nieuwe zwembad aan de Meerdijk.