Bouke Arends: ‘We zijn erg blij met haar’

EMMEN/COEVORDEN

Henriëtte Herbschleb-Vaalburg is vanaf heden directeur van het programmabureau van Dutch TechZone en Kennispoort. Zij heeft meer dan 25 jaar managementervaring in onder andere de financiële dienstverlening. „We zijn blij met de benoeming van mevrouw Herbschleb”, aldus Bouke Arends, voorzitter van Dutch Techzone, dat voorheen Vierkant voor Werk heette.

Dutch TechZone is een samenwerking tussen ondernemers, kennisinstellingen en overheid - provincie Drenthe en gemeenten Emmen, Coevorden, Hoogeveen en Hardenberg - waar ook Kennispoort onderdeel van is. In de afgelopen periode is veel werk verzet, waarin ondernemers, onderwijs en overheid elkaar steeds beter weten te vinden en op elkaar aansluiten. Met de aanstelling van een programmadirecteur kan het programmabureau beter functioneren als een spin in het web van de verschillende netwerken en aanjager zijn van ontwikkelingen die de economische structuur in het gebied versterken.