Traditionele bed verdwijnt uit Drentse slaapkamer

EMMEN

In een typische Drentse slaapkamer staat anno 2018 een boxspring, zijn de muren wit en voorzien van schilderijen en zijn de gordijnen zwart of donkergrijs. Vergeleken met het landelijk gemiddelde staat in weinig slaapkamers een tv. Dit blijkt uit het slaapkamer-onderzoek van online beddenwinkel Bedden.nl, waarbij 1695 Nederlanders zijn ondervraagd over het interieur van hun slaapkamer.

Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat het percentage Nederlandse slaapkamers met daarin een boxspring (50 procent) inmiddels groter is dan het percentage met een traditioneel bed (40 procent). In Drenthe staat inmiddels zelfs in 63 procent van de slaapkamers een boxspring. In slechts 34 procent van de Drentse slaapkamers staat nog een traditioneel bed.

Voor de kleuren in de slaapkamer kiezen Drenten het liefst voor donkere gordijnen (zwart en donkergrijs zijn favoriet) en voor witte, beige en zwarte muren. Schilderijen zijn het meest populaire object voor decoratie aan de muur, gevolgd door foto’s en spiegels.

In bed tv kijken

In bed tv kijken lijkt in Drenthe minder populair dan in de rest van Nederland, want in slechts 42 procent van de Drentse slaapkamers staat een tv, terwijl het landelijk percentage op 48 procent staat.

De volledige resultaten van het slaapkamer-onderzoek staan gepubliceerd op https://www.bedden.nl/blog/slaapkamer-onderzoek/.