TTO-leerlingen nemen nu al diploma in ontvangst

EMMEN

Voor leerlingen van het tweetalig onderwijs (TTO) van het Carmelcollege Emmen was het vrijdag 16 november een bijzondere dag. Want ondanks het feit dat de examenperiode nog ver voor hen ligt (mei 2019), mochten deze leerlingen wel al een diploma in ontvangst nemen. En dat is niet zomaar een diploma. De leerlingen van verschillende leerjaren hebben een internationaal erkend certificaat behaald.

De leerlingen die de eerste drie leerjaren tweetalig onderwijs succesvol hebben afgerond, mochten officieel hun Junior Certificate in ontvangst nemen. Daarnaast heeft deze groep onlangs het Checkpoints English examen van Cambridge Assessment International Education afgelegd.

Diverse diploma’s

Voor de leerlingen van het tweetalig atheneum (vwo) leerjaar 6 werd ook de rode loper uitgelegd. Zij ontvingen, onder veel belangstelling van (groot)ouders en docenten, hun diploma voor Global Perspectives (GP). Leerlingen van het tweetalig atheneum leerjaar 5 ontvingen het Certificate in Advanced English (CAE) en het Certificate in Proficiency English (CPE).

Zelfs oud-leerlingen van havo5 en atheneum 6 kwamen nog even terug op school om met trots hun hun Senior Certificate en het certificaat voor International Baccelaureate (IB) in ontvangst te nemen waarvoor zij afgelopen voorjaar examen hebben gedaan.

Internationaal erkend

De diploma’s die de leerlingen hebben behaald zijn veelal voor programma’s die worden aangeboden door het Cambridge opleidingsinstituut, onderdeel van de University of Cambridge in Engeland. Niet alleen maken de leerlingen zich op deze manier de Engelse taal eigen, ook wordt de toegang tot universiteiten in binnen- en buitenland hierdoor een stuk eenvoudiger. Soms kan een TTO-leerling op het hbo of universiteit zelfs vrijstellingen voor vakken krijgen.

Meer informatie over het tweetalig onderwijs van het Carmelcollege Emmen is te vinden op www.carmelemmen.nl/tto.