Minister Ollongren neemt kijkje in Coevorden

COEVORDEN

Hoe beleven inwoners het ‘verbindend besturen’ van het college in de gemeente Coevorden? Dat staat beschreven in het boek ‘Buiten-Spel’. Burgemeester Bert Bouwmeester overhandigde deze week het eerste exemplaar aan minister Kasja Ollongren. De minister ontving een delegatie vanuit Coevorden in Den Haag voor een gesprek over de aanpak van het Coevorder bestuur.

Als minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is Kajsa Ollongren het aanspreekpunt voor het openbaar bestuur in Nederland. Burgemeester Bouwmeester: „Het is geweldig dat we de gelegenheid kregen om dit boek bij haar onder de aandacht te brengen en met haar over het onderwerp van gedachten te kunnen wisselen. We hebben in de afgelopen jaren mooie en minder mooie ervaringen opgedaan met onze nieuwe bestuursstijl, en veel lessen geleerd. Kennis die we graag delen met onze collega’s.”

Minister Ollongren was bijzonder positief over de manier van werken in Coevorden. “Coevorden laat zich op deze manier positief gelden. Jullie zetten met deze verbindende werkwijze mooie stappen.”

Verbindend besturen

Bij de start van de collegeperiode 2014-2018 koos het college, dat dezelfde samenstelling heeft als in de huidige periode, voor een nieuwe stijl van besturen. Daarbij stond de samenleving voorop, met veel aandacht voor ideeën en initiatieven vanuit de dorpen en wijken en voor de verschillende karakters van alle 28 plaatsen in de gemeente. Het college stak veel tijd in persoonlijk contact, in samenwerking en het versterken van de invloed die inwoners hebben op hun omgeving.