Zwartemeer als grensdorp in WOII opgetekend

ZWARTEMEER

Stichting Cultuur Historisch Zwartemeer presenteert zaterdag 17 november het boek Zwartemeer, Grensdorp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tussen 10.00 en 12.00 uur zijn in Café De Nachdwacht in Zwartemeer ook de schrijvers Herman Lübbers senior en junior aanwezig.

Het eerste exemplaar van het boek wordt overhandigd aan wethouder van de gemeente Emmen Jisse Otter. Behalve wethouder Otter krijgen nog drie andere personen die nauw betrokken zijn geweest bij de Tweede Wereldoorlog een boek aangeboden. Onder hen een Amsterdamse die als tweejarige ondergedoken heeft gezeten in Zwartemeer.

Neergestort

De boekpresentatie is in samenwerking met Stichting Luchtoorlog Drenthe en gaat vooraf aan een expositie van foto’s, krantenknipsels en brieven die allemaal te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog. Een belangrijk en extra interessant onderdeel van deze expositie zijn de drie vliegtuigen die op Zwartemeers grondgebied zijn neergestort.

Vanaf 19 november wordt het boek in diverse winkels in Klazienaveen, Emmen, in Barger-Compascuum en in Zwartemeer te koop aangeboden.