Grote vogelshow in Emmer-Compascuum

EMMER-COMPASCUUM

De Vogelvrienden Crescendo te Emmer-Compascuum organiseert van 23 tot en met 25 november weer hun jaarlijkse vogelshow.

Ook dit jaar zullen er weer zo’n 600 vogels aan het publiek geshowd worden. Vooraf zijn deze vogels gekeurd door keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBVV). Op vrijdagavond 23 november om 20.00 uur wordt bekend gemaakt wie de mooiste vogel van de show heeft.

Op deze show zullen onder meer verschillende kleur- en postuurkanaries, tropische vogels, cultuurvogels, duiven, diverse soorten parkieten en nog andere bijzondere soorten tentoongesteld worden aan het publiek. Alle vogels die op de show zijn gekweekt door hobbyisten die het gehele jaar met zorg voor hun dieren naar dit hoogtepunt in het seizoen toewerken.

Hobby

Tijdens de showdagen zullen er dagelijks gespecialiseerde hobbykwekers aanwezig zijn om tekst en uitleg te geven over de aanwezige vogels en de verzorging hiervan. Een mooie gelegenheid om met deze mooie hobby in contact te komen en kennis van de hobby het houden van vogels te vergroten.

De openingstijden van de show zijn vrijdag 23 november van 20 tot 22 uur, zaterdag 24 november van 10 tot 20 uur en zondag 25 november van 10 tot 16 uur. De locatie van de show is dorpshuis De Foxel, Foxel 14 te Emmer-Compascuum.