FC Emmen boekt historische zege | Fotoreportage

EMMEN

De mannen van FC Emmen-trainer Dick Lukkien hebben er even over gedaan, maar 10 november 2018 kan de boeken in als de datum waarop Emmen zijn eerste thuiszege in de Eredivisie ooit heeft geboekt. Het werd zaterdag in De Oude Meerdijk namelijk 2-0 tegen NAC Breda.

De competitie was afgelopen weekend bezig aan speelronde twaalf en dus heeft FC Emmen er - na zes thuiswedstrijden - even over gedaan om op het hoogste niveau de eerste thuiswedstrijd ooit winnend af te sluiten. En eerlijk is eerlijk: dat had veel eerder al gekund. Tegen De Graafschap (1-1) werd vlak voor de winst verspeeld, PEC Zwolle (0-1) won dankzij een van richting veranderd schot en Emmen was de bovenliggende partij, tegen Fortuna Sittard (3-3) stond Emmen tien minuten voor tijd nog met 3-1 voor, en hoewel VVV (1-1) twee weken geleden als nummer vijf op de ranglijst naar Drenthe kwam, had Emmen daar ook meer uit moeten halen - zeker omdat het een uur met een man meer speelde.

Opgelucht

Trainer Lukkien was zaterdag vooral opgelucht dat het ‘eindelijk een keer lukte’. Hoewel de eerste 45 minuten volgens de Veendammer ‘niet om aan te gluren waren’, is hij blij dat FC Emmen zichzelf heeft beloond met de overwinning. „Er heerste grote opluchting. Je zit er toch een beetje tegenaan te hikken. De jongens hebben hier keihard voor gewerkt.”

Door de driepunter neemt Emmen afstand van FC Groningen en NAC Breda en staan de mannen van Lukkien twaalfde. „Als je naar deze competitie kijkt, denk ik dat we het aardig hebben gedaan. We hebben een afstraffing meegemaakt in Eindhoven, maar verder ben ik vrij tevreden.”