Sloopkogel niet voor alle speeltoestellen oude zoo

EMMEN

Het karakteristieke en grote speeltoestel in de oude dierentuin wordt vandaag gesloopt. Dat moet volgens de gemeente Emmen gebeuren om veiligheidsredenen. Op dezelfde plek komt voorlopig een eenvoudig speelelement terug.

Het grote houten speelelement met klimnetten, torentjes en glijbanenstaat staat naast het voormalige paviljoenrestaurant in het Rensenpark. Deze maakt plaats voor nieuwe schommels. De overige speelelementen in deze speeltuin blijven staan. Uit de inspectie is verder gebleken dat het grote speeltoestel bij het olifanteneiland onderhoud nodig heeft. Dit toestel wordt deze week gerenoveerd.

Beide speelplekken in het Rensenpark zijn tijdelijk. Volgens de ontwerpvisie voor de openbare ruimte van het park komen er in de toekomst namelijk ‘bijzondere speelvoorzieningen’ in de directe omgeving van het voormalige safarirestaurant. De planning van deze nieuwe voorzieningen is op dit moment nog niet bekend. Wat bijzondere speelvoorzieningen zijn, daar verschaffen ze bij de gemeente ook geen duidelijkheid over.

Het park is dagelijks open tussen 09.00 en 17.00 uur.