Wie wordt Emmenaar van het Jaar 2018?

EMMEN

De ZuidOosthoeker start dit jaar weer de verkiezing Academie Mercuur – Emmenaar van het Jaar. Deze eervolle prijs kent net als vorig jaar een opzet waarbij wij een beroep doen op onze lezers.

Het is de bedoeling dat de lezers van de ZuidOosthoeker kandidaten aandragen. Dat kan tot en met donderdag 29 november. Het is net als vorig jaar niet meer zo dat organisaties of stichtingen kunnen worden aangedragen. De verkiezing Emmenaar van het Jaar 2018 wordt hierdoor persoonlijker gemaakt. Kanshebbers moeten woonachtig zijn in de gemeente Emmen en dit jaar iets bijzonders of belangrijks hebben gepresteerd. Dat kan een algemeen bekend persoon zijn, maar ook net zo goed een lokale held of heldin. Kroegbaas Eric van der Veen is dit jaar Emmenaar van het Jaar.

Bijzondere inzet

Van vrijwilliger tot politicus en van buurtbewoner of mantelzorger tot sporter of ondernemer. De bijzondere inzet van het individu is leidend. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Emmen – vrijdag 4 januari – wordt de Emmenaar van het Jaar in het Atlas Theater bekend gemaakt. De winnaar wordt daar in het zonnetje gezet en ontvangt mooie prijzen. Het aandragen van een kandidaat kan via het e-mailadres: emmenaarvanhetjaar@ndcmediagroep.nl of door een schriftelijke reactie te sturen naar ZuidOosthoeker, Hoofdstraat 8, 7811 EN Emmen. Alleen de kandidaten die met naamsvermelding en een toelichting aangedragen worden, gaan mee in de selectie.