Meppenaren maken kans op nationale prijs

MEPPEN

Gedeputeerde Tjisse Stelpstra van de provincie Drenthe en wethouder Jeroen Huizing van de gemeente Coevorden hebben zaterdag de winnaars van de publieksverkiezing Duurzaamste huis van Drenthe 2018 - Huub Onland en Stieneke Lucassen uit Meppen - in het zonnetje gezet. Dit gebeurde tijdens de eerste dag van de jaarlijkse Nationale Duurzame Huizen Route. Het stel uit Meppen kreeg een waardecheque.

Twaalf huiseigenaren in de provincie Drenthe deden de afgelopen maand mee met de publieksverkiezing. Hun duurzame woningen zijn stuk voor stuk inspirerende voorbeelden. Na een spannende strijd koos het publiek Huub Onland en Stieneke Lucassen als de gelukkige winnaars. Eigenhandig bouwden zij in 2012 hun duurzame woning door het gebruik van milieuvriendelijke en hergebruikte materialen. De woning is compleet zelfvoorzienend en maakt nu kans op de titel Duurzaamste huis van Nederland 2018.

Stemmen

Aan de Duurzame Huizenroute doen vijf provincies en 115 gemeenten mee. De vijf provinciewinnaars uit Drenthe, Groningen, Noord-Brabant, Overijssel en Friesland gaan voor de nationale titel. Stemmen kan op www.duurzamehuizenroute.nl/verkiezing/publieksverkiezing. De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdagavond 23 november.