Kees Dijkstra mist beloofde hulp en stopt als Emmer raadslid

EMMEN

Emmenaar Kees Dijkstra (LEF!) stopt als raadslid in Emmen. Dit maakt hij maandagmiddag bekend voorafgaand aan de begrotingsvergadering.

Dijkstra werd in maart dit jaar met zo’n 400 voorkeurstemmen gekozen als raadslid en zegt zich niet meer thuis te voelen bij LEF!. Dijkstra was nieuw in de politiek en miste ‘begeleiding die mij was beloofd’ van fractievoorzitter Harry Leutscher. Dijkstra, die in dagelijks leven conciërge is op het Hondsrug College tijdens zijn speech: „Ik heb geschreeuwd om aandacht, maar het bleef stil. Eigenlijk ben ik gewoon doodgezwegen”.

LEF!-fractieleider Leutscher kon niet reageren, want hij is op vakantie. Leutscher kampt met vertraging bij de terugvlucht. Van de overige raadsleden kreeg Dijkstra een langdurig applaus.