In Emmen gemaakt koffiemerk op de markt

EMMEN/EXLOO

Bakkie koffie is een nieuw initiatief ontstaan uit een nauwe samenwerking tussen Gilly's Koffie uit Exloo en Stichting Toolbox in het Rensenpark.

Met een 100-jarige koffiebrander die door mensen van Toolbox is voorzien van moderne techniek worden de koffiebonen met liefde en ambachtelijk vakmanschap door Master Barista Gilly Lokerse gebrand. Medewerkers worden geworven onder leden van de samenleving die om wat voor reden dan ook een nieuwe kans kunnen gebruiken.

Ook op milieugebied proberen Toolbox en Lokerse hun mannetje te staan, door de verpakkingen te hergebruiken en afnemers hiervoor te belonen denkt het samenwerkingsverband de milieu-effecten te kunnen minimaliseren. Als extraatje wordt iedere afnemer de mogelijkheid geboden zelf zijn ideale koffieboon te gebruiken. De verpakking van Bakkie wordt zo voor iedere klant aangepast met een eigen logo. „Menig horecazaak in Emmen en omstreken zal dus de eigen bedrijfsnaam op de duurzame koffie verpakking terug zien. Een leuk extraatje die de betrokkenheid vergroot”, aldus Adriaan Pals van Toolbox.