‘Huurders Lefier klagen over onderhoud’

EMMEN

Huurders van Lefier zijn ontevreden over de kwaliteit van hun woning in verhouding tot de huurprijs. Meer dan een kwart van de deelnemende huurders geeft aan problemen te hebben met vocht, tocht en schimmel. Dat zijn de resultaten van een onderzoek over betaalbaarheid en kwaliteit van huurwoningen.

Het bewuste onderzoek is gehouden tussen 18 september en 9 oktober door de Huurdersfederatie Zuidoost Drenthe. Volgens de federatie deden 238 huurders mee aan het onderzoek. Zij hebben vooral problemen met de warmte- en geluidsisolatie van hun woning. Daarnaast vinden ze het onderhoud van de keuken, badkamer en buitenkant van de woning onvoldoende.

Een meerderheid - 63 procent - heeft deze problemen gemeld bij Lefier, 27 procent heeft niet aan de bel getrokken. Als reden hiervoor geven zij aan dat er niets wordt gedaan door de verhuurder of dat ze niet zeker zijn of het probleem verholpen kan worden. Huurdersfederatie Zuidoost Drenthe wil de uitkomsten ook delen met de gemeente Emmen zodat volgens eigen zeggen het probleem breder opgepakt wordt.

Gesprek

Huurdersfederatie Zuidoost Drenthe sprak nog niet met de woningcorporatie over de resultaten van het onderzoek. Lefier vernam via het persbericht van de huurdersfederatie dat het onderzoek klaar is en zegt via een gesprek eerst informatie te willen vergaren over het onderzoek. Daarna kan de huurdersfederatie een inhoudelijke reactie verwachten van Lefier, dat zo'n 10.000 woningen verhuurd in Emmen. Lefier vindt het aantal ondervraagde huurders 'weinig'.