Marianne Bakker onverwacht terug in Drenthe

EMMEN/NIEUW-DORDRECHT

Marianne Bakker is 26 jaar en woonachtig in Emmen. Zij is medewerker pr en communicatie bij Museum Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht. Lees meer in deze Doorloper.

Een relatie?
“Nee.”

Emmen betekent voor mij…
“Een nieuw thuis. Ik woon pas sinds augustus in Emmen. Daarvoor heb ik enkele jaren op kamers in Wageningen gewoond vanwege mijn studie aan de universiteit daar. Toch is Emmen ook heel vertrouwd, want ik ben vlakbij in Nieuw-Dordrecht opgegroeid.”

Als ik de baas van Emmen zou zijn, dan…
“Moeilijke vraag. Er is niet iets wat me meteen te binnen schiet.”

Vroeger ging ik altijd stappen in…
“Met vriendinnen sprak ik vaak bij hen thuis af of we gingen naar de bioscoop hier in Emmen.”

Als Tom Dumoulin wint, dan…
“Zit ik te juichen op de bank met een grote glimlach. Ik stond ook aan de finish toen hij de Gouden Pijl dit jaar won.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed…
“Ongemerkt lach je best nog vaak, dus ik zou het zo snel niet weten.”

En dat ik huilde ook…
“Dat zal denk ik bij een film of tv-serie zijn geweest, maar echt verdriet had ik enkele maanden geleden toen ik heel plotseling hoorde dat mijn oma met spoed moest worden opgenomen en werd geopereerd in het UMC Groningen. Ze liep al een tijdje slecht en een nieuwe kunstheup bracht daar niet veel verandering in. Dat er een tumor in haar rug, die tegen het ruggenmerg drukte, werd ontdekt kwam heel onverwacht. Gelukkig is ze er wonderwel goed bovenop gekomen.”

Het beste boek dat ik ooit gelezen heb, is…
“De boekenserie Het lied van ijs en vuur van George R.R. Martin. Game of Thrones dus.”

Je kunt me wakker maken voor…
“Laat mij maar lekker slapen. Ik vind het heerlijk om uit te slapen.”

Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom, is…
“Neerploffen op de bank en schoenen uit. Daarna radio of televisie aan, want anders is het ook zo stil in huis.”

Als ik niet in Emmen zou wonen, dan…
“Had ik misschien nog in Wageningen gewoond of elders in Nederland. Het is tegen mijn verwachting in dat ik weer in Drenthe ben beland. Waar ik zou gaan wonen was afhankelijk van waar ik een baan vond.”

Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje…
“Mijn moeder omdat ze altijd voor me klaarstaat, maar vooral ook vanwege wat er dit jaar allemaal is gebeurd. Het ging wat minder met de gezondheid van mijn opa en oma’s. Daar was mijn moeder erg druk mee.”

Wat ik vroeger wilde worden, is…
“Heel vroeger was dat kookmevrouw, later werd dat dierenarts en nog weer later was het iets met dieren.”

Wat ik uiteindelijk geworden ben, is…
“Ik ben afgestudeerd dierwetenschapper. Geen dierenarts overigens. Helaas vond ik geen werk in het verlengde van mijn studie. Na een tijdje vrijwilliger te zijn geweest bij Museum Collectie Brands, kwam daar een betaalde functie vrij en greep ik mijn kans. Ik werk daar nu als pr- en communicatiemedewerker. Op het eerste gezicht iets heel anders dan waar ik voor heb geleerd, maar ik heb altijd graag mijn creativiteit en taalgevoel aangesproken en deed tijdens mijn studie ook vaardigheden op die in andere functies van pas komen. Ik sluit niet uit dat ik later nog eens werkzaam zal zijn in de agrarische sector.”

Mijn hobby’s zijn…
“Het schrijven van fantasievolle verhalen. Al is het wel in vlagen, soms schrijf ik veel soms schrijf ik een hele tijd ook niet. Verder mag ik in mijn vrije tijd graag Netflixen.”

Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is…
“Het behalen van mijn master. De laatste loodjes van mijn studie waren zwaar.”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de ZuidOosthoeker?
“Kom allemaal eens naar Museum Collectie Brands!”

Ook meedoen? Mail jouw aanmelding naar: zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.