Emmen staat stil op koopzondag | Fotoserie

EMMEN

Vlinderstad Emmen stond zondag voor heel even stil. In het centrum werd een koopzondag gehouden en het thema was deze keer Living Statues.

Verspreid door de hele binnenstad stonden de meest uiteenlopende levende beelden. Ondernemersvereniging Emmen Vlinderstad verzorgde het evenement. De artiesten achter de levende beelden zien hun vak als een kunstvorm. Het winkelend publiek werd gegrepen door de gedachte ‘of het echt is of niet’. Er waren beelden bij die na enkele muntjes kleingeld tot leven kwamen en een verhaal vertelden zonder woorden.

Diverse hoeken

De levende beelden kwamen uit diverse hoeken van het land naar Emmen om zonder woorden een verhaal vertellen en bezoekers te verwonderen. De één moest lachen, de ander wilde het levende beeld aanraken en een volgende bewonderde liever van een afstand. Voor jong en oud leverde het in bijna alle gevallen een glimlach op.