Brandweer brengt brandpreventie onder aandacht

EMMEN

Bezoekers van het winkelcentrum in de Emmer wijk Angelslo keken zaterdagmorgen verbaasd op toen drie grote brandweerauto's bij het parkeerterrein stopten. Samen met burgemeester Eric van Oosterhout gingen 10 brandweermannen op kraamvisite bij een jong gezin aan de Peyserhof.

Moeder en dochter zijn momenteel nog in het ziekenhuis maar maken het, volgens de kersverse vader, gelukkig goed. Uit handen van de burgemeester ontving hij een knuffel en de brandweer installeerde gelijk een rookmelder. Met dit bezoek is de campagne ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’ officieel gestart. Hiermee wil de brandweer brandpreventie onder de aandacht brengen.

Wie in Emmen woont en in oktober een baby heeft gekregen, kan een bezoek krijgen van de brandweer. Liefhebbers kunnen zich aanmelden bij: communicatie@vrd.nl.