Nagenieten in 40 beelden van FC Emmen tegen VVV

EMMEN

FC Emmen is er vrijdagavond niet in geslaagd om thuis te winnen van VVV Venlo, dat lang met tien man speelde. Het werd op De Oude Meerdijk 1-1. Hoewel Emmen nog steeds wacht op de eerste thuisoverwinning in de Eredivisie, kan er toch via onderstaande foto’s worden nagenoten van het punt.

De wedstrijd kwam moeilijk op gang. Er werd wel veel strijd geleverd, maar het lukte beide ploegen niet om kansen te creëren. De eerste echte kans van de wedstrijd was meteen raak, toen Peniel Mlapa een voorzet van Patrick Joosten van dichtbij binnenkopte. Uit het niets stond het 0-1 voor de bezoekers. FC Emmen-trainer Dick Lukkien op de persconferentie: 'Ik vond dat wij weifelend aan de wedstrijd begonnen. Heel zuur dat de eerste de beste bal op goal een doelpunt opleverde.'

Vlak na de goal maakte linksback Janssen een harde overtreding op Alexander Bannink. Scheidsrechter Dieperink gaf na het zien van de beelden een rode kaart aan de Venlonaar. Bannink kon niet verder en werd vervangen door Reuven Niemeijer.

Eenrichtingsverkeer

Vanaf dat moment was het eenrichtingsverkeer. FC Emmen kreeg legio mogelijkheden en corners, maar onder andere Glenn Bijl, Hilal Ben Moussa en Anco Jansen kwamen niet langs VVV-doelman Lars Unnerstall.

Op slag van rust leek de gelijkmaker dan toch te vallen. Een voorzet van Caner Cavlan belandde op het hoofd van Jafar Arias, maar zijn kopbal belandde op de lat. In de rebound kreeg hij de kans om alsnog af te ronden, maar zijn schot ging voorlangs.

Ook in de tweede helft ging het spel maar één kant op. Vlak na rust kwam een Drents schot terug van de paal en Niemeijer rondde af. De Oude Meerdijk ontplofte bij die bevrijdende treffer, totdat deze werd afgekeurd wegens buitenspel.

Gelijkmaker

Nadat kansen voor Cavlan en Arias ook geen goal opleverden, viel de gelijkmaker dan alsnog in de 65ste minuut. Na goed combinatiespel van FC Emmen nam Gronsveld - die de geschorste Gersom Klok verving - de bal goed aan in het strafschopgebied en hij schoot heerlijk binnen.

De 1-1 was volledig verdiend en de Emmenaren gingen meteen op jacht naar het volgende doelpunt. Uit hoekschoppen en voorzetten konden Bijl en Cavlan niet afronden. Ook Arias en invaller Luciano Slagveer kregen mogelijkheden, maar keer op keer zat Unnerstall ertussen. 'We hadden iets slimmer positie kunnen kiezen voor de goal. Misschien wat vaker uitzakken', analyseerde Lukkien.

In het Drents kwartiertje ging stadion De Oude Meerdijk nog eens vol achter de ploeg staan. Lukkien: 'Na de tachtigste minuut vloeiden de krachten een beetje weg.' Toch bleven de Drenten strijden en kansen creëren via Cavlan, Bijl en Arias, maar zonder succes.

Tempo

VVV-trainer Maurice Steijn op de persconferentie: „Na de rode kaart was het voor ons alleen maar tegenhouden. We waren niet meer in staat om er onderuit te voetballen.' Ook Lukkien beaamde dat: 'Ik vind dat wij tegen tien man een uitstekende wedstrijd op de mat hebben gelegd. We hebben tempo gemaakt en van kant naar kant gespeeld.”

Al met al is Lukkien niet ontevreden over wat hij heeft gezien: „Aan de ene kant ben ik heel teleurgesteld, maar aan de andere kant ben ik heel blij met een punt tegen de nummer vijf van Nederland op dit moment.”