Taxatiedag in Stedelijk Museum Coevorden

COEVORDEN

Stedelijk Museum Coevorden houdt voor de tweede keer de taxatiedag ‘Van grond tot zolder’ samen met de Historische Vereniging Coevorden. In en rond Coevorden worden tot op de dag van vandaag nog steeds archeologische voorwerpen door particulieren gevonden.

Tijdens de taxatiedag op zaterdag 3 november kunnen bezoekers hun objecten vanaf 13.00 uur laten beoordelen. De Numismatische Kring Hoogeveen en taxateur Enno de Boer stellen hun kennis voor deze middag ter beschikking. Enno de Boer is bekend van het RTV Oost programma ‘Geen kaf maar koren’ en heeft door de jaren heen al vele archeologische objecten maar ook kunsthistorische objecten beoordeeld. De Numismatische Kring Hoogeveen is de enige vereniging in Drenthe voor verzamelaars van munten, penningen en bankbiljetten.

De middag in het Stedelijk Museum Coevorden is in drie blokken verdeeld: 13.00 tot 14.00 uur, 14.00 tot 15.00 uur en 15.00 tot 16.00 uur. Bezoekers die hun object willen laten taxeren kunnen zich via een e-mail voor één van de drie tijdsvakken opgeven. De aanmelding met informatie kan uiterlijk 1 november worden gestuurd naar: info@museumcoevorden.nl.