Kinderen wandelen door de duisternis

EMMEN

Jeugdclub Scharrelkids van IVN-afdeling Emmen en omstreken houdt een activiteit tijdens de Nacht van de Nacht, die op zaterdag 27 oktober wordt gehouden. Kinderen van 6 tot 12 jaar maken een nachtwandeling door het Oosterbos-Noord.

Nederland behoort tot de meest verlichte landen op aarde. Al dat licht verstoort de nachtelijke natuur en kost veel energie. Daarom vindt de Nacht van de Nacht plaats. Duizenden lichten gaan uit en overal zijn er nachtactiviteiten.

De kinderen van de Scharrelkids gaan dus in het donker op pad. Misschien horen ze de uil of de nachtegaal. Na afloop is er een lekkernij voor de kinderen. Ouders zijn ook welkom bij de activiteit.

De nachtwandeling start om 19.00 uur. Kinderen kunnen zich opgeven via e-mail: ivn.jeugd.emmen@gmail.com. Na aanmelding wordt de exacte locatie doorgegeven.