Coevorden draagt molens over aan Het Drentse Landschap

COEVORDEN

De gemeente Coevorden draagt zeven molens over aan Stichting Het Drentse Landschap. De gesprekken om tot een overdracht te komen, werden al enkele jaren gevoerd.

Volgens Coevorden en Het Drentse Landschap blijven onder anderen gebruikers, vrijwilligers en molenaars op dezelfde wijze betrokken na de overname. Ook de werkzaamheden van molenaars komen niet in gevaar.

Het gaat om De Arend in Coevorden, De Bente in Dalen, Jan Pol in Dalen, De Hoop in Wachtum, Jantina Helling in Aalden, De Hoop in Sleen en de Albertdina in Noord-Sleen. De overdracht van de molen in Aalden en molen De Bente in Dalen is op 1 december. Het is de bedoeling dat alle molens op 1 december 2020 zijn overgedragen.

Het Drentse Landschap wil voor onderhoud graag geld uit het Fonds Onrendabele Monumenten (FOM). De Coevorder gemeenteraad praat op dinsdag 6 november over deze zogeheten bruidsschat voor het genoemde fonds.