Jongerenstichting Catch voorlopig dicht

EMMEN

Jongerenstichting Catch, die zich in beginsel richt op de Emmer wijk Angelslo, is voorlopig niet te bezoeken. Het onderkomen van Catch - gekwalificeerde leiding ontbreekt thans - was in Wijkcentrum Angelslo.

Onderzoek van de gemeente Emmen wees uit dat projectleider en enige betaalde kracht Kadir Arslan onterecht geld kreeg van de gemeente, weet RTV Drenthe. De informatie die hij gaf over zijn andere inkomsten zou volgens het onderzoek niet kloppen. Emmenaar Arslan bestrijdt dit.

Het Emmer college nam vorige week het besluit om de subsidiekraan dicht te draaien. Daarnaast wil Emmen verstrekte subsidies terug. De toekomst van Catch is daardoor ongewis. “Daarover moet de komende weken meer duidelijkheid komen”, stelt voorzitter Jan de Boer van Wijkcentrum Angelslo.

Volgens De Boer wordt intensief overlegd met de projectleider van Catch om tot een ‘passende oplossing te komen voor de ontstane problematiek’. De jongeren uit Angelslo vormen het uitgangspunt tijdens de gesprekken.