Vuurbeeld in oude zoo

EMMEN

Bijna duizend kilo klei en de hulp van veel vrijwilligers. Dat is er nodig voor het maken van een vuurbeeld. Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 oktober wordt er in het Rensenpark bij het voormalige olifantenverblijf drie dagen hard gewerkt aan het vuurbeeld en dat levert op zondag naar verwachting een spectaculair resultaat op.

Op vrijdag bouwen keramiekcursisten en andere enthousiaste volwassenen mee aan de hoofdvorm van het Vuurbeeld. Op zaterdag mogen kinderen het beeld afmaken en versieren met kleine beeldjes en decoraties. Zondagochtend wordt het beeld ingepakt en het vuur ontstoken. Met hout wordt tot ruim duizend graden gestookt, een proces van zo’n acht uur. Op zondag is dan rond 18.00 uur de spectaculaire onthulling van het beeld.

Oktobermaand Kindermaand

Het project is een initiatief van het Centrum Beeldende Kunst Emmen in het kader van Oktobermaand Kindermaand. Het maken van het Vuurbeeld wordt begeleid door Dineke Oosting en Jos Boerjan van Stichting Kunst van de Buurt. Zij zijn beide beeldend kunstenaar en docent keramiek. De workshops op vrijdag- en zaterdagmiddag zijn vrij toegankelijk en je mag komen wanneer en zolang je wilt. Om verzekerd te zijn van een plaatsje is het wel verstandig om van te voren even aan te melden.

Aanmelden kan via 0591 68 58 20 of cbk@emmen.nl.