Vernieuwde techniekwerkplaats Hondsrug College in gebruik

EMMEN

Het Hondsrug College wil de techniekwerkplaats van het eigen vmbo Vakcollege vanaf 2021 openstellen voor leerlingen van andere scholengemeenschappen in Emmen en omgeving. Ook de docenten staan dan ter beschikking van de andere scholen.

Deze toezegging deed directielid Rolf Mulder van het Hondsrug College vrijdag tijdens de opening van de gemoderniseerde techniekwerkplaats van de school, die zich volgens Mulder wil ontwikkelen tot een technisch opleidingscentrum van Emmen en omgeving.

De techniekwerkplaats beschikt over bijvoorbeeld een 3D-lassimulator. Tweede Kamerlid Eppo Bruins nam dit apparaat vrijdag officieel in gebruik en verklaarde daarmee de techniekwerkplaats voor geopend. De vernieuwing is betaald uit het met honderd miljoen euro gevuld landelijk techniekfonds. Bruins was betrokken bij het tot stand komen van dit fonds.

Tegen de stroom in

Het Hondsrug College is de enige grote scholengemeenschap in Zuidoost-Drenthe die nog beschikt over praktijklokalen voor techniekonderwijs. “Samenwerking met andere scholen is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat er in de toekomst genoeg geschoolde vakkrachten in de regio beschikbaar zijn”, stelt Mulder.