Natuurfilm Waddenzee naar Klazienaveen

KLAZIENAVEEN

De natuurfilm ‘WAD, overleven op de grens van water en land’ van Ruben Smit draait deze week in Klazienaveen en haalde in het eerste weekend de status van Kristallen Film.

"WAD brengt de kijker het Waddengebied zoals je nog nooit hebt gezien, zelfs de grootste waddenfans zien nieuwe dingen. Het krioelende minuscule leven onder water, de timelapses van het zeesterrenleger en zandverstuivingen, de adembenemende verre uitzichten en natuurlijk het geluid wat je het gevoel geeft dat je zelf het bergeendje bent in het gras. Alle dieren, vogels & planten, het zand, het weer en de seizoenen in één adembenemende film”, legt filmmaker Smit uit. De film draait van zondag 20 tot en met woensdag 24 oktober.

Alles is gefilmd in het gehele Nederlandse Waddengebied; van het Marsdiep tot de Eemshaven. Er zijn meer dan 40 geluiden van zand en meer dan 70 geluiden zee opgenomen. Het is de eerste Nederlandse film in 4K. Er waren 300 draaidagen voor nodig, verdeeld over vijf jaar en leverde 500 uur aan materiaal op. Er is een apart educatieproject met speciaal ontwikkelde clips voor basisscholen en middelbare scholen – gratis beschikbaar via www.wereldwad.nl.