Innovatieve lantaarnpaal wint Emmer Hackathon

EMMEN

Na dertig uur werken tijdens de Hackathon in Emmen heeft het team Hide & Seats de hoofdprijs gewonnen. Het ontwerp van dit team zet de lantaarnpaal centraal in een ontwerp met een verzonken zitbank rond de paal. Een ontwerp van een paraplu dient bovenin als afdak. Het team dat bestaat uit mannen die vanuit Toolbox opereren, maakte volgens de jury een ontwerp dat een aanwinst voor menig park zou zijn.

De prijs voor het mooiste ontwerp werd afgelopen weekend gewonnen door het team Aerial51, dat een drone ontwierp die ingezet kan worden bij rampen. De prijs voor het maken van de beste reclame voor de eigen creatie ging naar team Blondies, dat hoofdzakelijk bestond uit studenten van NHL Stenden Emmen, aangevuld met een student van Hogeschool Amsterdam. Team Blondies ontwikkelde een modulaire drone, waar de laadruimte kan worden afgekoppeld en hergebruikt.

De uitvinderswedstrijd in Emmen ging over het toepassen van composieten - dat zijn materialen van kunststof versterkt met vezels - in drones, mobiliteit en stadsmeubilair.