‘Iedereen in Veenoord heeft aan de baan bijgedragen’

VEENOORD

Ze zijn er vier jaar mee bezig geweest, maar zaterdag was het dan eindelijk zover: de officiële opening van de pumptrack in Veenoord. De baan is een initiatief van Mark Smit en Raimond de Roo.

Wethouder Jisse Otter nam de opening voor zijn rekening en prees het initiatief van de beide heren, die als eersten een rondje op ‘hun’ baan mochten fietsen. Daarna kon de jeugd zelf onder leiding van een instructeur ervaren hoe het is om op een pumptrack te fietsen. De pumptrack ligt bij de Werkhorst, maar deze zal zo liet de wethouder weten nog dit jaar en anders begin volgend jaar worden gesloopt waarna het terrein opnieuw ingericht wordt.

Een pumptrack is een soort fietscrossbaan, waarbij je dankzij de golvende beweging van de baan nauwelijks hoeft te trappen. De baan wordt gezien als een opsteker voor de leefbaarheid en - vanwege het sportieve karakter - de gezondheid van kinderen.

“De voorbereidingen hebben langer geduurd dan de daadwerkelijke uitvoering”, zegt Raimond de Roo. “Ik denk dat we er in die vier jaar beiden wel zevenhonderd uur in hebben gestoken, maar dankzij de steun en het enthousiasme van de bevolking en de ondernemers zijn we erin blijven geloven. Iedereen in het dorp heeft aan de baan bijgedragen, maar we gaan er niet nog een aanleggen.” Als dank voor iedereen die aan de baan heeft bijgedragen, onthulden Smit en De Roo een bord met daarop de namen van de sponsoren.

De daadwerkelijk aanleg van de baan nam ruim een maand in beslag. De werkzaamheden startten begin september.