Bij Maarten breekt lans voor oogzorg

EMMEN

Bij Maarten aan de Noorderstraat in Emmen staat van dinsdag 16 oktober tot en met zaterdag 10 november in het teken van de OogzorgWeken. Er is een expositie over oogaandoeningen en op dinsdag 6 november wordt een informatieavond over oogzorg gehouden.

Voorheen deed alleen de oogarts het oogonderzoek, zorgde de opticien voor de bril en de contactlensspecialist voor contactlenzen. Een optometrist kan het allemaal. Elina Vugteveen-Hudepohl is de optometrist van Bij Maarten. Ze is gemakkelijk toegankelijk omdat de klant geen verwijzing nodig heeft van de huisarts. “Hierdoor kun je altijd en zonder wachttijd terecht voor goede oogzorg. Zo kunnen veel oogproblemen in een vroegtijdig stadium getraceerd worden.” De optometrist is bekend met vele oogaandoeningen en kan een diagnose stellen, adviseren en doorverwijzen naar een oogarts voor verder onderzoek of behandeling.

Mensen die klachten hebben of hun ogen preventief willen laten nakijken, kunnen een oog-gezondheidscheck doen. Meer informatie: www.bijmaarten.nl of bel 0591-612418. Belangstellenden kunnen zich ook aanmelden voor de informatieavond over oogzorg op 6 november.